bakgrund bestående av olikfärgade pappersbitar, i olika färger och vissa i metalliskt guld

Backdrops | Paillette backdrop, backdrop stands & foil backdrop

Festtema har allt inom backdrops för både privat och professionellt bruk. Från DIY folie & ballongbakgrunder till hela Paillette backdrop väggar, vi erbjuder både försäljning, uthyrning och skräddarsydd design av backdrops.

Backdrops spelar en viktig roll för att skapa en perfekt kuliss för alla evenemang. Från stora backdropställen till dörrgardiner i folie, scenesetters som kan täcka hela väggar och roliga fotobakgrunder, kan backdrops förvandla ett enkelt evenemang till en oförglömlig upplevelse.
Stora backdropställen är ett utmärkt sätt att skapa en imponerande bakgrund för ditt evenemang.
Dörrgardiner i folie är ett annat kreativt sätt att dekorera en backdrop. Dessa gardiner finns i en mängd olika färger och kan enkelt anpassas för att passa ditt evenemang. De är också lätta att installera och ta bort, vilket gör dem idealiska för att skapa en tillfällig och livlig kuliss.
Det finns dessutom här Scenesetters som kan täcka hela väggar och som är ett snabbt och effektivt sätt att skapa en fantastisk kuliss, samt roliga fotokulisser som kan skapa en rolig och interaktiv upplevelse för dina gäster.
Vilken typ av kuliss du än väljer kan du vara säker på att den kommer att göra en stor skillnad för ditt evenemang. Med dessa kreativa och mångsidiga bakgrundslösningar kan du enkelt och effektivt skapa den perfekta bakgrunden för varje tillfälle.

.
Filtrera

Blå Disco Gardin

Från 46,00 kr

Gardin i röd folie

Från 46,00 kr

Surfare fotovägg

125,00 kr

Varifrån kommer Backdrops?

Konceptet att använda bakgrunder, eller bakgrundsbilder, som en del av dekorationen i fotografier, film- och teaterproduktioner har funnits länge. Användningen av bakgrunder i form av "backdrops" på teatern har dock ett särskilt historiskt ursprung. Bakgrunder användes först i antikens Grekland och Rom, när pjäser spelades utomhus och byggnader och landskap användes som kulisser. På 1500-talet började teatrar i Europa använda stora, rörliga kulisser som kunde bytas ut beroende på scen och handling i pjäsen. 

På 1800-talet blev kulisser för teaterproduktioner vanligare och mer sofistikerade, och de målades ofta av professionella scenmålare. Bakgrunder användes också i operaproduktioner och senare i filmproduktioner. Idag är användningen av bakgrunder och bakgrundsbilder utbredd inom många olika branscher och det finns ett antal tekniska framsteg som har gjort det möjligt att skapa ännu mer realistiska och imponerande bakgrunder. 

Moderna Bacdrops

Användningen av bakgrundsbilder eller bakgrundsbilder i fotografering har funnits lika länge som fotografering har funnits. Den specifika användningen av bakgrundsbilder, som är en typ av bakgrund som används för att täcka hela eller delar av bakgrunden, började dock bli populär i mitten av 1900-talet. Tidiga fotografer använde ofta naturliga bakgrunder, som landskap eller byggnader, som bakgrund för porträtt och andra bilder. 

Men i mitten av 1900-talet började fotograferna använda bakgrunder för att kontrollera och förbättra bakgrunden i bilder. Bakgrundsbilder kan tillverkas av olika material, till exempel papper, tyg eller vinyl, och de finns i en mängd olika färger och mönster. 

Användningen av bakgrundsbilder är fortfarande vanlig i modern fotografering, särskilt vid porträtt-, produkt- och modefotografering, där det är viktigt att ha en kontrollerad och enhetlig bakgrund. Idag är det också möjligt att använda digitala bakgrunder och bakgrundslösningar för att uppnå önskade effekter i fotografering. 

Med utvecklingen av filmindustrin och de tekniska framstegen under efterkrigstiden blev användningen av bakgrundsbilder mer utbredd och sofistikerad. Idag används backdrops och bakgrundsbilder i stor utsträckning inom film, TV, videoproduktion, fotografi, scenografi och teaterproduktioner. 

Så för att sammanfatta kan man säga att användningen av backdrops och bakgrundsbilder har utvecklats med tiden och blivit mer utbredd och sofistikerad i takt med att tekniken och produktionsteknikerna har utvecklats. 

Användningen av backdrops år 2023. I vår tid har användningen av backdrops nått klubbar, mottagningar och till och med privata evenemang där de används i stor utsträckning som bakgrund för olika pressbilder, selfies och som en påkostad och extravagant del av dekorationen. På Festtema har vi många olika typer av bakgrundsbilder:  

  • Krepepapper backdrops 
  • Foliebackdrops  
  • Ballongbackdrops 
  • Paillett backdrops

 Faktum är att Festtema är distributör av de berömda SolarAir backdrops
som används till allt från TV och konserter till dekoration av klubbar och exklusiva privata evenemang.

SolarAir är den enda produkt som är godkänd för användning på offentliga platser eftersom original SoalAir backdrops är testade och godkända med avseende på brandrisker. 

Därtill kommer att SolarAir tillverkas i flera olika typer av paljetter och de kan costum made både vad gäller storlek, färg och design.

Kategorier som matchar din sökning