grå, ljusblå och vit tårta, med en teddybjörn på toppen och text fastklistrad i tårtan som säger "oh baby"

Babyshower | Stort urval av dekorationer för baby shower

Köp de finaste dekorationerna till din babyshower i mjuka rosa, ljusblå, lila, gröna och gula nyanser. Se även vår serie "Botanical Baby" som består av miljövänliga produkter.

Att ha en babyshower i Danmark har blivit en allt större tradition, vilket är lätt att förstå.

En stor eller liten fest där de blivande föräldrarna och det ännu ofödda underverket firas med stil. Om du planerar en baby shower-evenemang kan du inte undvika baby shower-dekorationer och dekorationer. 

Några av de populära färgerna är typiskt sett dunkelt rosa, ljusblått, gult, lila eller grönt - men inget är fel och du kan dekorera som du vill.

I den här kategorin för baby shower har vi försökt att efter bästa förmåga samla de artiklar som vi tycker är lämpliga för baby shower. 

Filtrera

"Hello World" Lunchservetter i Ombré Blå, 16st

Innehåll: 16 stk. (1,94 kr / 1 stk.)

31,00 kr

"Hello World" Lunchservetter i Ombré Rosa

Innehåll: 16 stk. (1,94 kr / 1 stk.)

31,00 kr

"Hey Baby" Botanisk Babyshower Servetter, 16 st

Innehåll: 16 stk. (3,06 kr / 1 stk.)

49,00 kr

"Under the Sea" Popcorn Cups, 6 st.

Innehåll: 6 stk. (6,83 kr / 1 stk.)

41,00 kr

3 st. Konfettirör i Pastellfärger

Innehåll: 3 stk. (35,00 kr / 1 stk.)

105,00 kr

Airlaid Pappersrullduk Vit, 1,2 x 40 m

Innehåll: 40 M. (15,73 kr / 1 M.)

629,00 kr

Baby Boy Ballonger 30cm, Natur Latex

Innehåll: 8 stk. (2,63 kr / 1 stk.)

21,00 kr

Baby Cirkus Desserttallrikar

Innehåll: 8 stk. (3,13 kr / 1 stk.)

25,00 kr

Baby Cirkus Middagstallrikar

Innehåll: 8 stk. (3,50 kr / 1 stk.)

28,00 kr

Baby Cirkus Servetter

Innehåll: 16 stk. (1,56 kr / 1 stk.)

25,00 kr

Baby Girl Ballonger 30cm, Natur Latex

Innehåll: 8 stk. (2,63 kr / 1 stk.)

21,00 kr

Baby in Bloom tårta toppers, 12 st.

Innehåll: 12 stk. (4,58 kr / 1 stk.)

55,00 kr

Babyshower Blå/Rosa Konfetti Ballonger, 5 st

Innehåll: 5 stk. (11,00 kr / 1 stk.)

55,00 kr

Babyshower kake tallrikar - Zoo Animals

Innehåll: 8 stk. (3,50 kr / 1 stk.)

28,00 kr

Ballonbukett med Nallar, Latexballonger 30 cm

Innehåll: 6 stk. (5,83 kr / 1 stk.)

35,00 kr

Ballonger m/Rivet Rosegold Konfetti Bitar, 5 st

Innehåll: 5 stk. (11,00 kr / 1 stk.)

55,00 kr

Blå mini hjärta folieballonger 23cm, 5 st.

Innehåll: 5 stk. (9,80 kr / 1 stk.)

49,00 kr

Blå Pappmuggar "Welcome Baby Boy" 266ml, 8 st

Innehåll: 8 stk. (4,38 kr / 1 stk.)

35,00 kr

Blå, ljusblå & vittassels DIY girlang, 12 st.

Innehåll: 12 stk. (3,42 kr / 1 stk.)

41,00 kr

Blå/Grön konfetti ballonger "Roar!", 5 st.

Innehåll: 5 stk. (11,00 kr / 1 stk.)

55,00 kr

Bordskort elfenben, 10 st.

Innehåll: 10 stk. (2,80 kr / 1 stk.)

28,00 kr

Floral roseguld "It's Twins" konfetti ballonger 5 st.

Innehåll: 5 stk. (11,00 kr / 1 stk.)

55,00 kr

Flytande ljus - Rosa Ø 4,7cm, 6 st.

Innehåll: 6 stk. (9,83 kr / 1 stk.)

59,00 kr

Guld "Åh baby!" Fotopinner, 10 st.

Innehåll: 10 stk. (10,50 kr / 1 stk.)

105,00 kr

Guld "Åh baby!" tårta topper, 12 st.

Innehåll: 12 stk. (4,58 kr / 1 stk.)

55,00 kr

Babyshower

eller baby shower som det faktiskt kallas på engelska, är ursprungligen en ceremoni för att ge gåvor för att fira den förväntade födelsen av det framtida barnet och den väntande mammans förvandling från kvinna till mor.  

Om baby shower-traditionen ska följas i sin ursprungliga form är baby shower något som bara firas en gång, nämligen vid kvinnans första bebis och då uteslutande med deltagande av andra kvinnor. 
Nuförtiden är det dock inte ovanligt att kvinnor anordnar baby shower flera gånger och i flera omgångar. Av praktiska skäl väljer vissa att anordna baby shower i enlighet med sina sociala kretsar; baby shower för familj, vänner och kollegor.  
Den en del blivande mammor anordnar dessutom babyshower varje gång familjen utökas med en ny liten. 

Varifrån kommer babyshowers?

Som namnet (baby shower) antyder handlar traditionen om gåvor och moderskap. Med andra ord ska den blivande mamman begåvas och hyllas.
Tecknet; baby shower är relativt nytt, men begreppet och ritualen är både historiskt och mångkulturellt. Den underliggande idén har varit den framtida familjens bästa och ett tillfälle för den befintliga familjen och vännerna att visa sin empati och sitt engagemang, både praktiskt, socialt och kulturellt. 
Men som med så mycket annat tycks det som om det amerikanska marknadsföringsmaskineriet har gett ritualen ny energi och skapat ett nästan religiöst firande som kallas för en babyshower. En tradition som har återförsäljarens bästa intressen i fokus mer än den blivande familjens dito. 
Men baby shower är INTE en amerikansk tradition. Traditionen finns i otaliga kulturer och under mer eller mindre vardagliga namn: "chá de bebê" i Brasilien. Manyue (满月) på kinesiska. I Armenien firas något liknande under namnet "qarasunq", medan baby shower firas under namnet "sadh" eller "sadhbhokkhon" i Bangladesh, för att bara nämna några "alternativa evenemang till det vi känner till som baby shower".  
I Danmark firas Babyshower i stort sett enligt nordamerikanska "traditioner" och i den moderna versionen med massor av dekorationer (helst i rosa eller ljusblått), massor av mat, godis, aktiviteter och naturligtvis gåvor till både mor och barn.

Babyshower-gåvor

De traditionella gåvorna som gavs till mamma och barn vid en babyshower var små, men praktiska saker som skulle hjälpa familjen i vardagen när familjen utökades. Det kunde vara tygblöjor, små skedar, mjölkflaskor eller ett löfte om hjälp och assistans med det nya barnet och alla praktiska uppgifter som det innebär.  
I dag är utbudet av gåvor till en babyshower lite bredare, från klassiska tygblöjor, babykläder och matberedare till läckra krämer, personlig vård, wellnessvistelser eller guldsmycken för både mamma och barn. 

När hålls en babyshower?

Vi brukar anordna en babyshower cirka 4-6 veckor före det förväntade födelsedatumet.

Vem anordnar babyshower?

Typiskt sett planeras och arrangeras en baby shower av vänner eller familjemedlemmar till den blivande mamman, men ibland kan även vänner eller familjemedlemmar till den blivande pappan planera och organisera evenemanget. 

Dekorationer till en baby shower

Det finns många traditioner och ännu fler åsikter om hur man ska dekorera till en baby shower. I avsnittet nedan ska vi försöka inspirera dig med några exempel: 
Färger: Traditionellt används blå färger till en babyshower för en pojke och rosa färger för en flicka. Men många väljer också att gå ifrån de traditionella färgerna och använda mer neutrala färger som gult, grönt eller lila.
Dekorationer: Populära dekorationer för en babyshower är ballonger, girlanger, pom-poms och konfetti. Du kan också använda temarelaterade dekorationer som t.ex. nallar, stjärnor, storkar eller andra djur.
Babytårtor: En traditionell del av en babyshower är att servera tårta. En relativt ny och populär trend är att göra en "blöjtårta", vilket är en tårta dekorerad med blöjor och babyartiklar som en del av dekorationen.
Banner: En banner med ett sött budskap eller babyrelaterade ord kan ge en fin touch till festen. Bordsdekorationer: Dekorera bordet med små saker som små leksaker, nallar eller löv från träd och buskar för att ge en trevlig touch till dukningen.
Blommor: Vackra blommor kan ge ett elegant utseende till festen och ge en trevlig doft till rummet
.
Kategorier som matchar din sökning