man i 80-talskostym, svart lockig lång peruk, retro-solglasögon, lila zebrabyxor, svart skjorta med texten "I love 80s" i färgglad text, och han håller i en boombox

80-talskläder | kostymer från 80-talet

Åttiotalets kläder är fantastiska och om du inte minns det själv kan du hitta inspiration och exempel på vardagsmode i TV-serien Dollars eller Cosby show, popgrupperna WHAM, DURAN DURAN eller Madonna eller i filmen Top Gun, som alla visar kläder i klassisk 80-talsstil.

På 1980-talet var prinsessan Diana kanske decenniets största fashionista.

På 1980-talet var prinsessan Diana kanske decenniets största modeikon, pudelkrullar var populära och hög midja Lewis jeans var något av det hetaste man kunde bära. Det vill säga, om man inte hade en campingdräkt att ta till!

Inom högmidjiga Lewis-jeans och campingdräkter var neon- och pastellfärger, samt stora smycken och örhängen en stor hit

.

Om du inte riktigt kan komma på 80-talets klädstil kan du alltid välja en artist eller en film som utgångspunkt och du kommer inte att gå fel....

.
Filtrera
80-tals groupie

80-tals groupie

482,00 kr
80-tals Hiphoppare

80-tals Hiphoppare

553,00 kr
80-tals leopardbabe
80-tals Motionist

80-tals Motionist

413,00 kr
80'er Baggy byxor

80'er Baggy byxor

202,00 kr
Baywatch Beach

Baywatch Beach

413,00 kr
Brun Retro Outfit

Brun Retro Outfit

685,00 kr
Guld DISCO Leggings
Läderjacka

Läderjacka

461,00 kr
Rosa joggingdräkt

Rosa joggingdräkt

483,00 kr
Purple Rain Kostym

Purple Rain Kostym

483,00 kr
Rosa disco leggings

De mest utmärkande kännetecknen för 1980-talets kläder 

Tidigare var 1980-talet en tid av stora mode- och stilförändringar, och det fanns ett antal ikoniska klädstilar och trender som blev populära vid den här tiden. Här är några av de mest utmärkande klädstilarna från 80-talet: 

Neonfärger:

80-talet var känt för sina neon- och pastellfärger. Det var inte ovanligt att se människor bära kläder i chokladbrunt, pastelllila och rosa, eller ljusa neonfärger som gult, grönt och orange. 

Stora örhängen och smycken:

Kvinnor bar ofta stora örhängen, armband och halsband av plast och andra ljusa material. Smycken var ofta färgglada och iögonfallande, och det var vanligt att bära flera armband samtidigt. 

Beskrivda kläder:

Beskrivda kläder var också en populär trend på 80-talet, och det var vanligt att bära t-shirtar med logotyper eller slogans på. Dessa kunde vara allt från band eller idrottslag till politiska budskap eller kvicka uttalanden. 

"Power dressing":

"Power dressing" var en trend som uppstod på 80-talet och handlade om att klä sig på ett sätt som signalerade makt och auktoritet. Detta innefattade ofta skräddarsydda kostymer och snygga skjortor med hög krage.  

Leggings:

Leggings blev också populära på 80-talet och bars till allt från långa t-shirts till korta kjolar.  

Tulle och paljetter:

Tulle och paljetter var också mycket populära på 1980-talet och bars ofta till klänningar och kjolar vid speciella tillfällen. 
Samt sett var 1980-talets kläder fulla av färger, mönster och iögonfallande detaljer, vilket speglade den kulturella och politiska utvecklingen i samhället vid den tiden. Än idag kan man se spår av 80-talets klädstil i det moderna modet.
Kategorier som matchar din sökning