Halloween Masker | Ohyggliga masker

Hos Festtema är vi galna i Halloween och därför har vi också samlat ett stort utbud av ohyggliga, coola och roliga masker. Alla Halloweenmasker är samlade i denna kategori så du lätt kan få en överblick över de många möjligheterna; Jason's Hockey mask, en mask med larver, rutten Zombie ansikte eller ett förvrängt Pumpa-ansikte för att bara nämna ett fåtal. Djurmasker är också populära till Halloween, men de har deras helt egen kategori.

produkter

Halloweenmasker

Användandet av masker till Halloween har en lång tradition bakom sig och kan spåras tillbaka till den Keltiska traditionen Samhain som är ursprunget till vår tids Halloween firande.

Man använde masken som förklädnad när man skulle visas utomhus den 31e oktober. Man ville klä ut sig till de döda. Som bland de levande människorna färdades mot nästa liv.

Masken var ett försök till att likna de döda och därför avspeglar maskens utseende en död person. Kraniemasken, skelettmasken och vad vi i dag kallar en zombiemask, var en allmän syn, Maksen var ej till för att skapa rädsla, utan maskerna bars för att skapa mod och trygghet.

Dagens Halloweenmask är väldigt lik dåtidens traditionella mask, bortsätt ifrån att den i dag används för att skrämmas med -ju mer läskig och obehaglig, desto bättre!

Klassiska Halloweenmasker

Man kommer ej ifrån att den klassiska Halloweenmasken föreställer en djävul, en häxa eller ett kranie. Masker som föreställer en zombie är även populära. – Dessa är de mest traditionella och mest vanliga halloweenmasker.

Även ”Plague Doctor” masken är en vanligt förekommande mask som används till Halloween. Under 1700-talet då Svarta döden epidemin härjade användes denna mask främst av doktorer. Den fågelliknande masken med sin långa näbb, troddes förhindra spridningen av den livshotande luftburna smittan.  
Massvis med människor dog under Svarta döden epidemin och masken är väldigt obehaglig då den täcker hela huvudet och har en lång spetsig krökt näbb. ”Plague Doctor” masken är en riktigt bra Halloween mask- särskillt för de som känner till maskens historia.

Moderna Halloweenmasker

Vi har sålt utklädnad och masker till Halloween i många år och vi har med tiden sett en tydlig utveckling och förändring av trender av utklädnader. Man kan tydligt se och följa trenderna från år till år.

Vi kan tydligt märka vilka filmer som nyligen varit populära och vilka nya trender som gjort avtrryck. Du hittar alltid masker/karaktärer från de blodiga massakerfilmerna. Vi har exempelvis masker förställande Michael Myers masken, SAW masken och ifrån den senaste ”The walking dead” filmen.
År 2017 var clownen från Steven Kings IT väldigt eftertraktad och den förväntas att återigen bli en succé år 2019, när clownen Penny Wise får nytt liv i IT 2.

Generellt upplever vi att clownmasker är väldigt populärt till Halloween- i mer eller mindre obehagligt utförande. Detta är killarnas och de yngre männens favorit.

Även Gay Fawkes masken är en stor favorit. Denna masken är känd ifrån filmatiseringen av ”The Gunpowder plot” och masken har även blivit använd av hackergruppen Anonymous, där den gjorde viral succé.

Den senaste trenden är den Mexikanska  ”dias de muertos” masken. Den fint dekorerade skelettmasken med girlanger och snygga detaljer är väldigt populära till Halloween.  

Men mest uppmärksammat är det nog att ryktet säger, att den mest sålda masken till Halloween i Mexiko år 2016- var en Donald Trump mask – tydligen är denna mask den mest skrämmande...

Halloweenmasker
Minimal Price: kr14.00
1
Alt til Halloween på lager. Hurtig levering og den bedste service.