Halloween dekoration | Pynt till Halloweenfesten

Hos Festtema älskar vi Halloween. Halloween säsongen är tillbaka varje år och vi hämtar hem dekoration och rekvisita från USA för att vi inte kan få nog. I denna kattegori har vi samlat allt vad hjärtat begär av pynt och dekoration till Halloween. från det förskräckligt fina som används i institutioner och till klassiskt Halloweenpynt med spindlar och kranier och så det riktigt ohyggliga som får även vuxna till att rysa: Zombies som rör på sig, avslitna huvuden på påle, figurer med med ljud och sensoraktivering.

produkter

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Varför pyntar vi inför Halloween

Traditionen att pynta in för Halloween som vi känner till det idag, kommer i princip från Mexico!

Mexikanska immigranter i USA har med firandet av deras Dias de los Muertos (De dödas dag) tagit in Halloween.

När irländska immigranter typiskt klädde ut sig och pyntade med pumpalanternor utomhus, för att lura eller skrämma de döda. Pyntar Mexikanerna upp för att välkomna och bjuda in deras döda familjemedlemmar och älskade till fest.

Till Dias de los Muertos ville man försäkra sig om att de döda kände sig som hemma, som att de är på kyrkogården och man pyntade därför med gravstenar, skelett, kranier (Sugarskulls), fladdermöss och andra saker som kunde skapa en trevlig atmosfär för de döda.

I motsats till vårat halloweenpynt, som gärna ska vara så otäckt som möjligt, var pynt till Dias de los Muertos fint dekorerat med närmast festliga färger och uttryck.

Halloweenpynt

Sett ur det perspektivet så finns det en anledning till att vi pyntar med skelettrester, avslitna lemmar, spindelväv och allt möjligt som vi associerar med stämningen på en mörk, kall kyrkogård.

Att halloweenfigurerna och annat pynt kan tala och jämra sig, gör det bara mera realistiskt, för de döda levande som lever under den här speciella kvällen en gång om året.

Det faktum att många av figurerna vi pyntar med till Halloween också avspeglar demoner och häxor beror på kyrkans försök att annektera den ursprungliga irländska (Keltiska) traditionen Samhain, som lagt grunden för vår moderna Halloween.

Så det pynt vi använder till Halloween är alltså en stor blanding av Mexikanska, Irländska och kristna traditioner och symboler, till det har vi lagt till en stor portion amerikansk förkärlek för storhet och inte minst elektricitet...

Därför använder vi pumpor som pynt på Halloween

Originalet av halloweenpynt är kanske pumpalanternan, som är odödlig genom sägnen om Jack O´lantern som levde ett helt liv i synd och som lurade djävulen flera gånger om. När Jack så till sist dog så förvägrades han tillträde till himmelriket på grund av alla synder han begått, djävulen gav Jack ett stycke kol, som han stoppade i en ihålig kålrot. Av praktiskt orsaker, ersatte Irländarna kålroten med en pumpa, då den var mera lättillgänglig och enklare att skära till lyktor.

Och så har Jack O´lanterns kålrotslykta blivit ersatt av vår tids mest ikoniska halloweenpynt; Pumpalyktan.

Festtema har alla former av halloweenpynt

I den här katergorin har vi samlat alla tänkbara former av pynt för Halloween. Så oavsett om du ska pynta upp för en hygglig otäck fest, eller en skräckutgåva av en halloweenfest, så har vi pyntet du söker.

Pyntet är uppdelat i olika kategorier, så att du enkelt att få en bra överblick över vad för olika halloweenpynt som finns.

I kategorin ”Body parts” finner du avslitna lemmar, blodiga organ och andra former av likdelar som du kan pynta med om du törs. Vi har också samlat allt inom skelett, kranier och knotor i en egen kategori av pynt. Likaså har vi en avdelning uteslutande med spindlar, råttor, fladdermöss och andra djur och kryp om vill pynta med detta...

Men halloweenpyntet är inte riktigt Amerikanskt utan en halloweenfigur som antingen lyser, talar, kan röra sig eller allt på en och samma gång. Därför har vi också samlat den typen av pynt i en egen kategori med ”ljus, ljud & rörelse” eller Halloween probs som amerikanerna själv kallar den här formen av halloweendekoration.

 

 

 

 

 
Halloweenpynt
Minimal Price: kr8.00
Alt til Halloween på lager. Hurtig levering og den bedste service.