Bild på en lång flerfärgad hawaiikjol som i midjebandet är dekorerad med en bård av hawaiiblommor. Kjolens grundfärg är grönaktig med toner av beige, orange, gult och gult. Vacker hawaiikjol från festtema.se

Hawaiikjol | Köp riktiga bastkjolar & billiga Hawaiikjolar här

Det ursprungliga namnet på en hawaiikjol är: 'ku'u poʻo.

Om du ska gå på en hawaiiansk temafest, kom ihåg att alla ser bra ut i en hawaiiansk kjol. Vem har inte drömt om att besöka tropiska Hawaii, sitta på stranden iklädd en kjol och bara njuta av livet och en iskall Pinacolada?

Vi har många olika typer av hawaiikjolar; för barn, för vuxna, i korta modeller och i den långa versionen. Oavsett vilken typ av bastkjol eller hawaiikjol du letar efter så hittar du den här på Festtema.se.

Komplettera din Hawaii dräkt med en av våra många vackra Hawaiikransar, blommor till håret eller en kokosnötstopp.

- MALOHA!

Filtrera

Hawaiiansk kjol

Hawaiikjol är ett samlingsnamn för den typ av kjolar/kjolar som har sitt ursprung i Polynesien. Traditionella hula-kjolar tillverkades ursprungligen av naturmaterial som gräs eller växtbark. Den typ av gräs som vanligtvis används kallas "lauhala" och kommer från pandanusträd.

Vissa människor tror felaktigt att hawaiikjolar är gjorda av palmblad eftersom de associerar Hawaii med tropiska palmer och öarnas frodiga vegetation. Palmblad används faktiskt för att göra vissa typer av kjolar i vissa kulturer runt om i världen, men de är inte det traditionella materialet för hawaiikjolar.

Hawaiikjolens popularitet är förmodligen kopplad till den exotiska bilden av Hawaiiöarna som ett drömresmål för turister från hela världen. I själva verket finns det ingen anledning till att det ska kallas en hawaiisk kjol och inte bara en vanlig kjol!

Numera är de allra flesta kjolar tillverkade av plast eller papper, vilket gör dem billigare och mer hållbara. Å andra sidan finns de nu i en mängd olika färger och med "blommor" och andra dekorationer.

Viktigt vid köp av hawaiikjolar

När du köper en hawaiikjol, oavsett om det är på Festtema eller någon annanstans, finns det några detaljer du bör vara uppmärksam på:

1 - mätningen av kjolen

Vanligtvis anges ett centimetermått här, vilket är längden på kjolen. Detta kan naturligtvis vara relevant, men det är mycket viktigare att du känner till kjolens midja.

De flesta hawaiikjolar är gjorda med resår i midjan, så om du inte är försiktig riskerar du att få en lång kjol med en "kort" midja.

Andra kjolar är gjorda med kardborreknäppning och denna typ av kjol har ännu mindre utrymme att falla ut.

2 - Hur är kjolen gjord (öppen eller stängd)

Återigen är frågan här midjan, eftersom både resår och kardborre ger naturliga begränsningar för bärarens midjemått.

För optimal flexibilitet kan du välja en öppen hawaiisk kjol. Det är en kjol där "bysten" är sydd på ett långt snöre, så att kjolens midjeband fungerar som ett band som bäraren knyter själv. Dessa är vanligtvis lite dyrare, men erbjuder nästan obegränsad flexibilitet och om kjolen är för stor kan du helt enkelt klippa av lite av "bysten" i ändarna och få en kjol som är anpassad efter dina personliga mått.

3 - Vad är Hawaiikjolen gjord av?

Som nämnts är originalet tillverkat av bast, som du kanske känner igen från korgar, vilket ger en styv och tät kjol med ett autentiskt knasande ljud när du rör dig.

Hawaiikjolar av plast är vanligtvis "mjuka" och om de är för billiga är kjolen inte åtsittande, vilket kan ge en känsla av nakenhet. Å andra sidan är de mer stabila när det gäller användning och kan till exempel förvaras och användas för barnens utklädningslåda.

Hawaiikjolar av papper är ett bra alternativ till de riktiga bastkjolarna. De är styvare, har ett lite krispigt ljud och kan tillverkas i precis rätt narturfärg. Å andra sidan är de inte så lätta att förvara och återanvända eftersom "sugrören" spricker eller krullar sig om de slängs i en kostymlåda.

Vi har också raffiakjolar tillverkade i Raffina. Raffina är ett naturmaterial baserat på fibrer från Raffina-palmträdet.

Bastkjolar i många färger och längder

På festtema har vi många olika modeller att välja mellan, så oavsett vilken stämning eller stil du är ute efter så har vi en hawaiikjol som passar.

Vårt sortiment omfattar bland annat

  • Hawaii-kjolar i flera färger
  • Enfärgade kjolar i gult, grönt, blått, rosa, lila och natur (beige)
  • Korta kjolar av raffia
  • Långa bastkjolar
  • Billiga hawaiikjolar i plast
  • Äkta grässkjolar i Raffina
  • Hawaiikjolar vackert dekorerade med hawaiiblommor

Var kan man köpa hawaiikjolar?

På Festtema kan du köpa Hawaii- och raffiakjolar året runt. Vi har ett stort urval av hawaiikjolar för både vuxna och barn och kan hantera leverans över natten.

Om du behöver andra artiklar med Hawaii-tema kan vi naturligtvis ta hand om det också. Till exempel hawaiiskjortor, klänningar, shorts och hawaiikransar samt alla dina favoritdekorationer, dekorationer och engångsserviser med hawaiitema.


Kategorier som matchar din sökning